Een vochtarme huid is een huidconditie die ontstaat door een (tijdelijk) verstoorde huidbarrière, waardoor er te veel vocht verdampt. Dit probleem kan bij ieder huidtype voorkomen. Een huid die trekkerig of schilferig aanvoelt hoeft nog geen droge huid te zijn, ook een vette huid kan vochtarm zijn. De huid bevat onvoldoende stoffen die vocht kunnen vasthouden. Vochttransport uit de diepere huidlagen naar het huidoppervlak is traag. De oorzaak van een verstoorde huidbarrière is vaak het gebruik van verkeerde cosmetica en verzorgende crèmes , grove scrubs, medicijngebruik.

HOE ONTSTAAT EEN VOCHTARME HUID?
Een vochtarme huid kan grofweg drie oorzaken hebben.

 1. De verdamping uit de huid is te groot (bv door een luchtvochtigheid lager dan zestig procent of een beschadigde barrièrefunctie van de huid) waardoor vocht niet goed in de huid blijft
 2. De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden
 3. Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag

In praktijk zie ik dat een vochtarme huid bijna altijd veroorzaakt wordt door verkeerd gebruik van cosmetica. Berucht zijn te agressieve reinigers, veelvuldig douchen of badderen, irriterende cosmetica en te vaak scrubben. Hierdoor gaat de barrièrefunctie van de huid kapot en raken we natuurlijke vochtvasthoudende stoffen in onze huid (NMF’s) kwijt. Ook zon, airconditioning, temperatuurschommelingen en bepaalde huidcondities kunnen een droge huid veroorzaken.

Vochtarme huid handen - links is de huid gevoed met hyaluronzuur, rechts is de huid vochtarm.

Door de huid samen te trekken kan je de huid herkennen als deze vochtarm is.

Gedeelde kenmerken - DROGE en VOCHTARME HUID

 • Schilfers
 • Jeukende en/of gevoelige huid
 • De huid voelt strak gespannen aan
 • De huid kan er dof uitzien

Kenmerken van een DROGE HUID

 • Genetisch bepaald huidtype
 • Een droge huid heeft een tekort aan talg (vet)
 • Een droge huid voelt overal droog aan. Je kunt last hebben van een droog gezicht zoals een droge hoofdhuid, een droge neus, maar daarnaast kun je ook last hebben van droge benen of armen. 
 • Een droge huid is gevoeliger voor voortijdige huidveroudering.
 • Heeft constant voeding nodig, zoals een voedende dagcrème zoals de Timexpert Hydraluronic RICH (vanaf 18 jaar) of de SRNS Intensive recovery cream (leeftijd vanaf 35 jaar)
 • Heeft behoefte aan zeer olierijke producten, zoals de Multi regenerating rose hip oil voor het gelaat.
   

Kenmerken van een VOCHTARME HUID

 • Is een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen
 • Komt door een vochttekort, daarom is het belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken
 • Kan vet en droog tegelijk aanvoelen
 • Komt en gaat. Dit is afhankelijk van verschillende (externe) factoren, zoals bijvoorbeeld weersinvloeden, airco, verwarming, roken, alcohol en voeding
 • Heeft behoefte aan hydraterende producten zoals de Timexpert Hydraluronic SOFT of RICH dag- en nachtcrème of ga voor een hydratatieboost met een serum zoals Timexpert Hydraluronic FILL-IN serum Heb je last van een extreem droge huid? Geef je huid dan intense hydratatie met Hydravital masker. Een gezichtsmasker die de huid extreem hydrateert.
   

WELKE BEHANDELING IS GESCHIKT VOOR EEN VOCHTARME HUID?

Een uitgebreide en zeer intensieve gezichtsbehandeling door middel van zuurstof, npeel hydrasmartfacial, lichttherapie en hoogwaardige serums. 

De OXYGEN brengt onder hoge druk een mengsel van zuurstof en serum tot stand. Deze doeltreffende combinate wordt over het gezicht gesprayd. De combinatie van sprayen en de mogelijkheid om de zuurstof diep in de huid te persen geeft het gewenste effect.
Hierdoor is het resultaat van een behandeling extra lang zichtbaar. De werkstoffen worden diep in de huid gebracht en de ingrediënten worden versneld opgenomen. Je huid zal gevoed en gehydrateerd aanvoelen, de celvernieuwing en huidregeneratie gestimuleerd. Fijne lijntjes en onzuiverheden verdwijnen. Je huid voelt verjongd, stralend, gehydrateerd en fris aan.

Hydrasmart OXYGEN: 110 euro

Intense hydratatie & volume.
Ontdek met Timexpert Hydraluronic een revolutionair hydratatieconcept. Aan de werkzaamheid van hyaluronzuur voegen we de kracht toe van onze exclusieve formule met gepatenteerd HLG en het resultaat is een innovatieve behandeling voor een frisse en gehydrateerde huid met een zichtbaar groter volume en stevigheid.

Timexpert Hydraluronic: 95 euro

Biedt de huid meer flexibiliteit, dichtheid, weerstand.
Tekenen van veroudering, rimpels, slapheid zijn minder zichtbaar.
De waargenomen leeftijd van de huid wordt aanzienlijk verminderd.

Timexpert SRNS: 99 euro

AANBEVOLEN VOOR:

 • Een bleke en doffe huid, zonder licht en glans.
 • Matte, vochtarme huid met gebrek aan cellulaire vitaliteit en slapheid.
 • Het hele jaar door.
 • Specifiek als ‘flash’-behandeling (1 sessie) of als diepe revitaliserende behandeling (4 sessies).

RESULTATEN:

Gaat de negatieve effecten van huidglycatie tegen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.
De huid herstelt onmiddellijk een spectaculaire jeugdigheid en ziet er stralend, stevig en opnieuw verhard uit.

Timexpert Radiance C+:  99 euro