Een gevoelige huid is een huid die uit balans is
De intolerantie voor veel externe factoren zoals:
 • Stress
 • Onzuivere lucht
 • Roken
 • Hormonale veranderingen (pubertijd, zwangerschap, overgang)
 • Voeding
 • Gebruik van medicijnen
 • Weersomstandigheden
 • Bepaalde stoffen in cosmeticaproducten en make-up

Vertoont je huid een of meer van deze verschijnselen, dan is de kans groot dat ze gevoelig is:

 • Een trekkerig gevoel
 • Een droge huid
 • Schrale plekken
 • Rode vlekken, vooral op de wangen
 • Uitslag en/of jeuk

Dit is meestal het gevolg van een defecte huidbarrièrefunctie.

Gevoelige huid

COUPEROSE is een toename van kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht. De adertjes zitten vooral op de wangen en de neus, maar soms ook boven de ogen of op de schouders.
De huidaandoening couperose is vervelend, maar ongevaarlijk. Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht. 
Ook blozen mensen met couperose vaker en langer. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf en worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

ROSACEA
Rosacea is een vorm van couperose. Het is een veelvoorkomende chronische huidaandoening in het gezicht dat voornamelijk bij vrouwen van middelbare leeftijd voorkomt. Kenmerkend zijn kleine uitgezette bloedvaatjes, roodheid en ontstekingen. De aandoening is te onderdrukken maar zelden definitief te genezen. De uitgezette bloedvaatjes (couperose) zijn met IPL te behandelen.

SPINNENKOPVAATJES
Een spider naevus is een verwijding in een klein bloedvat en komt meestal voor in het gezicht. Deze wordt gekenmerkt door een rode plek ter grote van een speldenknop (kopje van de spin) waar vanuit haarfijne bloedvaatjes waaieren (pootjes van de spin). De roodheid is weg te drukken.

Spider Naevi

Rosacea

HOE ONTSTAAT HET?
De oorzaak van rosacea is onbekend. De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren, zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid.
Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond; wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

THUISVERZORING VOOR EEN GEVOELIGE en/of COUPEROSE HUID
Germaine de Capuccini

 1. Dagelijkse reiniging: Micellair Water Gel deze gel reinigt diep de gevoelige huid zonder te irriteren waardoor het branderig of jeukend gevoel onmiddellijk verzacht wordt.
 2. Serum: SOS intensive Care Serum verzachtend serum voor de gevoelige huid.
 3. Dag en nachtverzorging: Fundamental Moisturizing Cream keuze uit LIGHT en RICH textuur. LIGHT voor de normale tot gemengde huid. RICH voor de gevoelige huid. Deze creme stimuleert de natuurlijke afweersystemen en vermindert de ontvankelijkheid voor irritaties, Kalmeert en verkwikt, de huidtextuur verbetert aanzienlijk. De gevoelens van een trekkende huid en ongemak verdwijnen en de nodige rust keert terug.
 4. Bescherming: Corrective Hydrating Cream SPF20 Deze creme kalmeert, verzacht en ontstopt en voorziet de huid opnieuw van een licht en comfortabel gevoel. De groene corrigerende pigmenten neutraliseren de rode plekjes. Ideaal gebruik bij rosacea.
   

THUISVERZORING VOOR EEN GEVOELIGE en/of COUPEROSE HUID
Mesoestetic

 1. Dagelijkse reiniging: Hydracream Fusion is een reinigende, hydraterende cleanser in een crèmige textuur die in contact met de huid verandert in een olie. Hij geeft de huid tijdens de reiniging voeding en hydratatie. 
 2. Peeling: Ultimate Micropeel Micro-exfoliërende behandeling die een zachte vernieuwende werking op het huidoppverlak uitoefent om dode huidcellen te verwijderen, onzuiverheden te verwijderen en onmiddellijk de uitstraling van het gelaat te verbeteren.
 3. Hydratonic: Balancerende, anti-pollutie, hydraterende tonic in een vernevelende sprayvorm. Maakt de reiniging compleet en versterkt het evenwicht van de microbiota van de huid.
 4. Serum: Skin Balance is een intensief concentraat met een kalmerend effect en een hoge huidtolerantie. Het verzacht huidverschijnselen voor de gevoelige en overgevoelige huid, plaatselijke roodheid, jeuk en irritatie.
 5. Dagcreme: Couperend creme. De verzachtende actie helpt huidirritatie en roodheid te minimaliseren. Ook werkt het collageen herstellend wat voor sterkere vaatjes zorgt. Op deze manier wordt de gevoelige huid versterkt.

WELKE BEHANDELING IS GESCHIKT VOOR GEVOELIGE HUID EN/OF COUPEROSE?

De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes.

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen. Gemiddeld zijn tussen de drie en vijf behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van twee tot vier weken.

IPL Couperose prijzen:
 • Volledig gelaat: 99 euro/behandeling
 • Wangen incl. jukbeenderen: 69 euro/behandeling
 • Neus: 49 euro/behandeling
 • Decolleté: 69 euro/behandeling

 

Kalmeren van gevoelige, intolerante huid. Couperose, rosacea, roodheid, schilfering, irritatie verdwijnt. Bacteriële flora opnieuw in evenwicht brengen.

Dermocosmetica B-calm: 89 euro

Kalmerend en herstellend masker geschikt voor alle huiden. Aloe vera heeft een ontstekingsremmende werking en samen met de kamille pakt het roodheid aan.

Sensitive anti-stress: 79 euro

Natuurlijke gezichtsbehandeling om de gevoelige huid te kalmeren

So delicate: 79 euro