Pigmentatievlekken zijn een veelvoorkomend probleem, veroorzaakt door meerdere factoren, en hun kenmerken en behandeling variëren afhankelijk van het type vlek, de leeftijd en het type huid. 

De belangrijkste oorzaken van de vlekken zijn: blootstelling aan de zon, huidveroudering, ontsteking aan de huid zoals b.v acne, hormonale schommelingen en genetische aanleg. De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen veel bloot staan aan de zon. Deze pigmentophopingen zijn niet schadelijk, maar kunnen door de drager als lelijk worden ervaren. Soms is er sprake van schaamte. 

WELKE VERSCHILLENDE SOORTEN PIGMENTVLEKKEN ZIJN ER?
Niet alle pigmentvlekken zijn hetzelfde. Ze kunnen verschillen in vorm, kleur, diepte en oorzaak. Om te weten hoe je jouw pigmentvlekken het beste kunt behandelen is het goed om te weten om wat voor soort pigmentstoornis het gaat. Ik geef je hieronder een overzicht van de meest voorkomende pigmentstoornissen:

  • Ouderdomsvlekken/zonnevlekken
  • Melasma
  • Irritatiepigment
  • Café au lait
  • Sproetjes
  • Zomersproetjes
  • Poikiloderma van Civatte
  • Vitiligo
  • Riehl’s melanose

Gebruik van Mesoestetic Cosmelan 2 

Het is aanbevolen bij de Cosmelan 2 crème belangrijke richtlijnen te volgen om het gewenste resultaat van depigmentatie te bekomen of te behouden. Bij het starten met deze crème wordt er steeds een intake gesprek ingepland en enkel op advies kan deze gebruikt worden.

WELKE BEHANDELINGEN ZIJN GESCHIKT VOOR PIGMENTVLEKKEN?

Deze peeling wordt aanbevolen voor hyperpigmentatie/melasma, donkere vlekken, ouderdomsvlekken en zelfs littekens op het gezicht en lichaam. Het kan ook worden gebruikt om donkere striae te verlichten en de huid te egaliseren. Met deze peel gaan we gericht en plaatselijk het gebied behandelen.

Spot peel: 85 euro

100% NATUURLIJKE PEELING!

Natuurlijke manier om de huid te peelen zonder het gebruik van zuren. De hoofdsamenstelling van dit product wordt puur uit de zee geoogst. Het stimuleert de huid, net als micronaaldjes, die de bovenste, meest oppervlakkige huidlaag verwijderd. In tegenstelling tot chemische peelings die zijn gebaseerd op pH en zuurgraad, werkt deze peeling door het stimuleren van de cellen, de oude huidcellen te verwijderen en nieuwe huidcellen te regenereren.
Prachtige resultaten bij een acne gevoelige huid, vette huid, overtollig talgproductie, comedonen, acne littekens en acne verkleuringen (hyperpigmentatie veroorzaakt door acne).

Green sea bio peel GELAAT: 99 euro
Green sea bio peel GELAAT: 360 euro
(kuur van 4 behandelingen)
Green sea bio peel RUG: 100 euro
Green sea bio peel RUG: 360 euro
(kuur van 4 behandelingen)

 

Het resultaat zie je zelfs na 1 behandeling al, is echt indrukwekkend.Diepe reiniging, peeling, hydratatie en een boost voor je huid in 1 enkele behandeling!

Npeel Hydrasmartfacial zuivert je huid zo sterk, dat de producten die je nadien gebruikt veel beter in de huid kunnen indringen en zo optimaal kunnen werken. Deze behandeling is een pijnloze , snelle verzorging met direct resultaat. Het is een combinatie van Hydrasmartfacial, brightening peel, dermaplaning, carboxy CO2, ultrasound, Ultra V lift mask of C Boost. 

Mooi resultaat al na 1 behandeling!

Npeel Hydrasmartfacial GOLD: 170 euro
 

Pigmentatie treedt op wanneer overtollig melanine (huidpigment) wordt gestimuleerd en ongelijkmatig is afgezet. De Dermapen4 behandelingen zijn zeer effectief voor het behandelen van deze ongewenste pigmentatie. De behandeling is voor alle huidtypes, maar is specifiek geschikt voor de donkere huidskleuren, waar laserbehandelingen misschien niet de veiligste optie zijn vanwege verdere pigmentatierisico’s en huidbeschadigingen.

Het kiezen van de juiste huidverzorging verbetert uw resultaten. Producten zoals Brite Lite™ en Antioxidant Cocktail™ uit het DP Dermaceuticals™ huidverzorgingsassortiment zitten boordevol pigmentatie “balancers” om een ongelijkmatige teint te reguleren. Bescherm jezelf altijd tegen verdere pigmentatie door de Melan SPF 130 Pigment control te gebruiken, ook in de winter en op regenachtige dagen.

Dermapen 4™:  149 euro
Dermapen 4™:  560 euro
(kuur van 4 behandelingen)
Dermapen 4™:  810 euro
(kuur van 6 behandelingen)

De Cosmelan-behandeling is één van de beste depigmentatie behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken bij alle huidtypes. Zowel pigmentvlekken op de lichte huid als pigmentvlekken op de donkere huid.

Meer info

Een behandeling die de bestaande donkere vlekken minimaliseert, het geeft de huid een helderend effect.

Aanbevolen voor Huid met hyperpigmentatie veroorzaakt door veroudering,
UV-stralen en genetische of hormoonfactoren. Voor blijvende en optimale resultaten wordt er sterk aanbevolen om de juiste thuisproducten te gebruiken.

Timexpert White: 89 euro

 

Aanbevolen voor een huid met donkere vlekken, ouderdomsvlekken, donkere vlekken, sproeten en ongelijkmatige teint.

Krx Lazerpeel combineert verschillende zuren met afgestemde pH waarden waardoor een lage hersteltijd van de huid nodig is, maar waarbij er toch een maximaal verblekend effect kan ingezet worden!

De behandeling wordt sowieso opgebouwd en gespreid over verschillende sessies met interval van 4-6 weken.

(Dubbele reiniging, pre peel, LaZerpeel (2-4 lagen), gelee masker, epiderm plus gel)

Prijs: €95

Op een kuurbehandeling van 4x ontvang je een korting van 10%.