WAARDOOR ONTSTAAT EEN DROGE HUID?
Mensen met een (extreem) droge huid hebben van nature een zwakkere barrière lipide laag en een tekort aan olie (vet), wat leidt tot vochtverlies en uitdroging. Het kan zijn dat je huidtype van nature droger is dan gemiddeld, dit is genetisch bepaald.
Er bestaat echter een groot verschil tussen een droge huid (tekort aan vet/talg) en een vochtarme huid/gedehydrateerde huid/ uitgedroogde huid (tekort aan vocht). Zo kan bij iemand met een vette huid, de huid toch vochtarm zijn.

DROGE TOT ZEER DROGE HUID
Een droge huid voelt oncomfortabel en ruw aan, geeft een trekkend en branderig gevoel, schilfert en vertoont zelfs vaak kloofjes bij ernstige xerose. 
De verstoorde barrièrefunctie biedt niet langer bescherming tegen agressies.
De huid vertoont ook een tekort aan lipiden die ze van nature beschermen. 

Ik heb een droge huid, wat kan ik thuis doen?

Mesoestetic
  1. Reiniging: Hydracream Fusion Reinigende, hydraterende cleanser in een crèmige textuur die in contact met de huid verandert in een olie. 's Morgens en 's avonds aanbrengen zonder water. De huid reinigen en daarna afnemen met water.
  2. Peeling: Ultimate micropeel Micro-exfoliërende peeling die een zachte vernieuwende werking op het huidoppervlak uitoefent om dode huidcellen te verwijderen. 1 á 2x/week aanbrengen op een watje, op de huid aanbrengen en 2 tot 3min laten inwerken. Afnemen met water. Voorkeur 's avonds aanbrengen.
  3. Tonic: Hydratonic Mist Balancerende, anti-pollutie, hydraterende tonic in een vernevelende sprayvorm. Maakt de reiniging compleet en versterkt het evenwicht van de microbiota van de huid. Sprayen over het gelaat, hals en decolleté. 
  4. Serum: HA Densimatrix 80% meer hydratatie dankzij HA densimatrix complex. Verschillende moleculaire vormen van hyaluronzuur, waardoor er meer hydratatie, maar ook een plumping/filler effect ontstaat. Hierdoor zie je fijne lijntjes vervagen. Breng met het pipet enkele druppels aan op gelaat, hals en decolleté. 's Morgens en 's avonds.
  5. Dagcreme: Hydra-vital factor K Rijke hydraterende en voedende crème die de hydrolipidenfilm herstelt. Het geeft de huid meer elasticiteit, maakt hem zachter en voorkomt uitdroging. Kan ook als nachtcreme gebruikt worden.
  6. Masker: Hydravital masker Is een zeer voedend masker en ideaal om de vochtarme/droge en gedevitaliseerde huid te herstellen. Aanbrengen in een dikke laag op een gereinigde huid. 15 min laten inwerken en afnemen met water. 2 á 3x/week toepassen.

Droge huid, productkeuze voor de perfect thuisverzorging.

Germaine de Capuccini
  1. Reiniging: Essential make-up removal milk Deze zachte reinigingsmelk verwijdert snel en effectief, maar met extreme zachtheid. De delicate ingrediënten van deze reiniger hydrateren, balanceren en voorkomen uitdroging, met een anti-verouderingswerking. Het geeft de huid alle zorg en zachtheid die ze nodig heeft voor de dagelijkse reiniging om een frisse, heldere en gezonde huid te krijgen. 's Morgens en 's avonds reinigen. Mengen met een kleine hoeveelheid water, reinigen en afnemen met water.
  2. Lotion: Essential toning lotion Deze lotion bevat Hyaluronzuur (hoog moleculair gewicht) zodat de natuurlijke hydratatieniveau behouden blijft, terwijl de bloemenextracten de huid verzacht en in balans brengt. Je kan het product op de handpalmen verdelen of op een watje en met een lichte massage aanbrengen op gezicht, hals en decolleté met opwaartse strijkingen. NIET afspoelen.
  3. Serum: 3D Force serum Essentieel voor de droge huid die extra hydratatie nodig heeft. Geeft een opvullend effect op lijntjes en rimpels. 's Morgens en 's avonds aanbrengen op de huid. NIET afspoelen.
  4. Dagcrème: Timexpert Hydraluronic RICH Cream Vochtinbrengende crème met hyaluronzuur voor extra hydratatie en volume. Breng 's morgens en 's avonds aan.

WELKE BEHANDELING IS GESCHIKT VOOR EEN DROGE HUID?

Intense hydratatie & volume.
Ontdek met Timexpert Hydraluronic een revolutionair hydratatieconcept. Aan de werkzaamheid van hyaluronzuur voegen we de kracht toe van onze exclusieve formule met gepatenteerd HLG en het resultaat is een innovatieve behandeling voor een frisse en gehydrateerde huid met een zichtbaar groter volume en stevigheid.

Timexpert Hydraluronic: 95 euro

Intensief hydraterende, herstellende en revitaliserende behandeling die de droge en vochtarme huid weer nieuw leven inblaast. Gaat vroegtijdige huidveroudering tegen en houdt vocht in de huid vast waardoor de huid zacht aanvoelt. 

Hyaluron Hydravital: 79 euro

Een uitgebreide en zeer intensieve gezichtsbehandeling door middel van zuurstof, npeel hydrasmartfacial, lichttherapie en hoogwaardige serums. 

De OXYGEN brengt onder hoge druk een mengsel van zuurstof en serum tot stand. Deze doeltreffende combinate wordt over het gezicht gesprayd. De combinatie van sprayen en de mogelijkheid om de zuurstof diep in de huid te persen geeft het gewenste effect.
Hierdoor is het resultaat van een behandeling extra lang zichtbaar. De werkstoffen worden diep in de huid gebracht en de ingrediënten worden versneld opgenomen. Je huid zal gevoed en gehydrateerd aanvoelen, de celvernieuwing en huidregeneratie gestimuleerd. Fijne lijntjes en onzuiverheden verdwijnen. Je huid voelt verjongd, stralend, gehydrateerd en fris aan.

Hydrasmart OXYGEN: 110 euro