Acné is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Acné kan allerlei oorzaken hebben, namelijk erfelijkheid, hormonen en talgproductie. Heb je last van acné en wil je graag dat je huid verbetert? Van een IPL acné behandeling wordt je huid een stuk rustiger en een stuk minder rood.  Je kan dus zichtbaar resultaat verwachten. De IPL behandeling tegen acné is in principe pijnloos maar elk mens heeft natuurlijk een andere pijngrens. 

Deze IPL behandeling heeft een bacterieremmende werking waardoor de huid tot rust zal komen en de acné zienderogen zal verminderen. 

Helaas is het wel zo dat niet iedere vorm van acné in aanmerking komt voor een behandeling tegen acné en dat na een succesvolle behandeling met de IPL de acné altijd weer terug kan keren omwille van hormonale redenen. De behandeling met de Medcos IPL kan alleen plaatsvinden bij actieve en niet ontstoken acné. Oude acné littekens zullen niet verdwijnen. Mensen met een donkergetinte huid, of zongebruinde huid kunnen door het te veel aan pigment geen behandeling ondergaan.

WAT IS DE OORZAAK VAN ACNE?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer talg produceren. Daarnaast kan talg wat dikker van samenstelling worden, waardoor de afvoer via de huid moeilijker verloopt. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën (met name de bacterie P. Acnes) die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Na een grondige reiniging van het gelaat en het verwijderen van comedomen maken we gebruik van het Medcos IPL apparaat.

Ben jij benieuwd of de IPL ACNE behandeling iets voor jou is?
Neem gerust contact op voor meer informatie of een intakegesprek.