IPL Couperose

IPL SHR Couperose

 

De behandeling
De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen/vervagen de verwijde bloedvaatjes. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een goed resultaat waarbij er tussen de opeenvolgende Medcos IPL behandelingen een periode van 2 tot 4 weken ligt.

Kan iedereen een behandeling ondergaan?
Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of een erg zongebruinde huid kunnen door een teveel aan pigment geen behandeling ondergaan. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de vaatjes.

Is de behandeling pijnlijk?
De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen wel plaatsen wij hierbij de opmerking dat de pijngrens bij ieder mens anders is.