Last van een glimmend gezicht, vergrote poriën en/of mee-eters en puistjes? Grote kans dat u last heeft van een vette huid.

Een vette huid is een huid die moeilijk in balans te brengen is. De vette huid bevindt zich meestal op de T-zone. Dit zijn kin, neus en voorhoofd. Een vette huid is een glimmende huid en is dikker dan een niet-vette huid, omdat het meer talg bevat. Een voordeel van een vette huid is dan ook dat er minder snel rimpels ontstaan. Toch heeft men de neiging om een vette huid als een probleem te zien.

HOE HERKEN IK EEN VETTE HUID?

 • Je glimt vooral op je t-zone (voorhoofd, neus en naast je neus).
 • Na het reinigen van je gezicht heb je het idee dat je huid nog niet goed schoon is.
 • Je gezicht gaat na het aanbrengen van je dagcrème al glimmen.
 • Je hebt last van grove poriën.
 • Je hebt snel last van ontstekingen (puisten) en mee-eters.
 • Je hebt niet snel last van een trekkerig gevoel na het douchen of reinigen van je huid.
 • Je make-up blijft niet goed zitten, je hebt het idee alsof het van je gezicht smelt.

Vette T-zone

Huidstructuur vette huid

HOE IS MIJN VETTE HUID ONTSTAAN?

 • Dit kan door hormonen zijn ontstaan. Een te hoge talgproductie door Androgenen (mannelijke hormonen) die zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Een schommeling van deze hormonen kan er voor zorgen dat je huid veel vetter aanvoelt dan je gewend bent. Dit kan ontstaan tijdens de pubertijd, bij zwangerschap of bij verandering van anticonceptie.
 • Een vette huid kan ook ontstaan door een overvloed aan talg. Hierdoor worden je poriën groter en raken verstopt met talg en dode huidcellen.
 • Tot slot, kan een vette huid ook genetisch ontstaan (door aanleg). Sommige mensen hebben van nature een vettere huid dan andere.

WAT TE DOEN BIJ EEN VETTE HUID?

 1. Hydraterende en herstellende ingrediënten gebruiken zoals vitamine B (Niacinamide), vitamine C en Hyaluronzuur. Als je geen hydraterende en herstellende ingrediënten gebruikt, dan drogen je talgklieren uit en gaan deze juist meer talg produceren. Naast bovenstaande ingrediënten gebruik ook ingrediënten die je talgproductie remmen en je huid herstellen. Wij adviseren de volgende ingrediënten: Salicylzuur, Glycolzuur, vitamine B (Niacinamide).
 2. Je huid 2x achter elkaar met een verschillende reiniger reinigen. 1x keer met een milde reiniger en 1x met een reiniger die Salicylzuur bevat.
 3. Je huid wassen als je gezweet hebt (na het sporten of in de ochtend na een warme nacht).
 4. Slaap voldoende (als je goed rust verlaag je het IGF-1 hormoon wat je talgproductie stimuleert).
 5. Verminder stress (bij stress verhoogt je cortisol gehalte, hierdoor wordt extra talg aangemaakt).
 6. Verwijder elke week je dode huidcellen. Als er te veel dode huidcellen aanwezig zijn op je huid, blokkeert dit de uitgang van je talgklier en ontstaan er ophopingen van talg. Dit maakt je huid onrustig en onzuiver. Dit kan je doen met de Pure Renewing mask of als nachtverzorging 2 á 3x/week de Resurfacing Peel Booster.
 7. Pas uw voeding aan en gebruik zo min mogelijk suiker, vetten en koolhydraten. Deze zorgen ervoor dat er meer talg geproduceerd wordt.
 8. Drink voldoende water om afvalstoffen af te voeren.
 9. Rook niet. Nicotine zorgt ervoor dat de poriën vergroten en verslechterd de huidconditie
 10. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste om de huid professioneel te laten reinigen zodat je geen littekens overhoudt of nieuwe ontstekingen veroorzaakt.

THUISVERZORING VOOR EEN VETTE HUID:

 1. Reinigen: Purifying mousse
 2. Tonic: Hydratonic mist
 3. Peeling: Resurfacing peel booster, deze bevat glycol en salicylzuur
 4. Masker: Pure renewing mask
 5. Dagcreme: Hydra-vital light

WAT ZEKER NIET DOEN BIJ EEN VETTE HUID!

 1. Te veel in de zon zitten. De zon droogt je huid uit, waardoor je huid meer talg aanmaakt (vetter wordt).
 2. Ingrediënten vermijden zoals alcohol, parfum, parabenen, tea tree, olie, shea butter en kokosolie.
 3. Te veel intensieve producten met werkzame ingrediënten tegelijk gebruiken. Er moet een balans zijn tussen milde herstellende producten en intensieve producten (hoge concentratie werkstoffen).
 4. Vermijd het eten en drinken van zuivel. Zuivel van de koe verhoogt je talgproductie en zorgt voor een vette huid.

WELKE BEHANDELINGEN ZIJN GESCHIKT VOOR EEN VETTE HUID?

KRX Clear Peel is een behandeling met salicylzuur welke speciaal is ontwikkeld voor de acne-gevoelige huid. Het richt zich op het bestrijden van bacteriën, vette huid en donkere vlekken veroorzaakt door acne. Het helpt de poriën te verkleinen, verwijdert comedonen, overtollig talg onder controle te houden en acne te verminderen.

Clear Peel:  85 euro
Clear Peel:  300 euro
(kuur van 4 behandelingen)

100% NATUURLIJKE PEELING!

Natuurlijke manier om de huid te peelen zonder het gebruik van zuren. De hoofdsamenstelling van dit product wordt puur uit de zee geoogst. Het stimuleert de huid, net als micronaaldjes, die de bovenste, meest oppervlakkige huidlaag verwijderd. In tegenstelling tot chemische peelings die zijn gebaseerd op pH en zuurgraad, werkt deze peeling door het stimuleren van de cellen, de oude huidcellen te verwijderen en nieuwe huidcellen te regenereren.
Prachtige resultaten bij een acne gevoelige huid, vette huid, overtollig talgproductie, comedonen, acne littekens en acne verkleuringen (hyperpigmentatie veroorzaakt door acne).

Green sea bio peel GELAAT: 99 euro
Green sea bio peel GELAAT: 360 euro
(kuur van 4 behandelingen)
Green sea bio peel RUG: 100 euro
Green sea bio peel RUG: 360 euro
(kuur van 4 behandelingen)
 

Het resultaat zie je zelfs na 1 behandeling al, is echt indrukwekkend. Diepe reiniging, peeling, hydratatie en een boost voor je huid in 1 enkele behandeling!

Npeel Hydrasmartfacial zuivert je huid zo sterk, dat de producten die je nadien gebruikt veel beter in de huid kunnen indringen en zo optimaal kunnen werken. Deze behandeling is een pijnloze , snelle verzorging met direct resultaat. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een fruitzuurpeeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een gezondheidscocktail voor de huid.

Npeel Hydrasmartfacial BRONZE: 125 euro

Carboxy CO₂ staat voor koolstofdioxide. Koolstofdioxide is een onzichtbaar en geurloos gas. Het zit in de lucht om ons heen en in ons lichaam. De nieuwste toepassing van koolstofdioxide is een revolutionair masker om de huid jonger te maken. Door je huid van zuurstof te voorzien, krijgt je huid een enorme boost. Ook mooie resultaten bij een vette huid!

Carboxy CO₂: 99 euro
Carboxy CO₂: 360 euro
(Kuur van 4 behandelingen)
 

Dermaplaning is pijnloos, veilig en geeft een instant zuivere en glanzende huid. Bij de techniek van de dermaplaning wordt met een chirurgisch steriel mesje over het gelaat geschraapt. Hierdoor verwijderen we al jouw dode huidcellen, vuiltjes en donshaartjes (vellushaar) van het gelaat. Het is een manuele exfoliatie techniek en zorgt direct voor een zachte, gladde en stralende huid.

Dermaplaning: 99 euro