Mee-eters zijn direct te herkennen aan de kleine zwarte stipjes op je neus en/of kin. Veel mensen hebben ze, maar wat zijn het eigenlijk? En nog belangrijker hoe kun je mee-eters verwijderen?

WAT ZIJN MEE-ETERS?
Mee-eters, ook wel comedonen genoemd, zijn verstoppingen in je poriën. De functie van je poriën is het verspreiden van talg en het doorlaten van zweet. Talg zorgt ervoor dat je huid soepel blijft en je huidbarrière beschermt wordt.  Zonder talg raakt je huid uitgedroogd en is deze eerder vatbaar voor infecties of andere huidschade. Wanneer je poriën verstopt raken door dode huidcellen, talg of vuil dan ontstaan de witte of zwarte puntjes die we mee-eters noemen. Ook wel blackheads genoemd. De meeste mensen hebben mee-eters op hun voorhoofd, neus en kin. Dit gebeid noemen we de T-zone en hier is je huid altijd wat vetter dan op de rest van je gezicht, omdat er meer talgklieren aanwezig zijn. Vergis je niet, de kleine zwarte puntjes zijn niet hetzelfde als puistjes. Bij een puistje is er altijd een ontstekingsreactie betrokken en is roodheid zichtbaar. Een mee-eters kan wel eens een ontsteking worden. Als de mee-eter te lang op je huid aanwezig is, dan kan de mee-eters alsnog ontsteken en een puistje worden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN WITTE EN ZWARTE MEE-ETERS?
Veel mensen denken dat mee-eters per definitie zwart zijn. Echter is dat niet het geval! Mee-eters kunnen zowel zwart als wit van kleur zijn. Het verschil zit hem in de diepte waarin de mee-eter zich bevindt. 
Gesloten comedonen (talgpropjes)
Zwarte mee-eters liggen meer op de oppervlakte van je huid. De zwarte kleur wordt niet veroorzaakt door vuil dat in de porie zit, maar door de reactie van talg op zuurstof. Zodra de mee-eters meer naar buiten komt en in contact komt met zuurstof, dan zie je een zwart puntje.
Witte mee-eters liggen dieper in je porie. Dat maakt ook direct dat ze moeilijker te verwijderen zijn dan zwarte mee-eters.  Doordat witte mee-eters (nog) niet in aanraking zijn gekomen met de lucht zijn ze anders van kleur. Je kan ze vaak herkennen doordat ze als kleine witte bolletjes onder de huid zitten. We noemen ze ook wel “talgpropjes”. Door bijvoorbeeld de huid rondom je kin te spannen, worden de talgpropjes ineens veel beter zichtbaar.
 

Witte en zwarte comedonen

Zwarte comedonen

HOE VOORKOM IK MEE-ETERS?
Een goede huidverzorgingsroutine is de oplossing voor veel huidproblemen!

  1. Reinig je huid: Door dagelijks je huid te reinigen met een Purifying mousse of Brightening foam zorg je ervoor dat talg de kans niet krijgt om zich op te hopen. 
  2. Na de reiniging is het aan te raden om een toner/lotion te gebruiken.
  3. Exfolieer regelmatig je huid: Er zijn verschillende mogelijkheden om dode huidcellen te verwijderen, Salicylzuur (BHA). In tegenstelling tot glycolzuur kan salicylzuur diep doordringen in je poriën ook door huidvet heen. Salicylzuur zit verwerkt in de Resurfacing peel booster. Deze booster wordt ‘s avonds gebruikt en moet niet afgewassen worden. Is je huid soms wat droog of vochtarm? Trekkerig na het douchen of pas in de loop van de dag een beetje vettig? Kies dan liever voor Glyclzuur. Glycolzuur droogt je huid niet uit in tegenstelling tot Salicylzuur. Kies dan voor de milde exfoliant Ultimate micropeel. Deze breng je aan op de huid en neem je na een 3 á 5 min weer af.
  4. Hydrateren: Om af te sluiten dien je je huid te hydrateren. Het is belangrijk om de juiste dagcrème te kiezen, één die past bij jouw huidtype. Wij kunnen je hierbij adviseren. Mensen met een vette huid zijn geneigd om deze stap over te slaan. Geen crème gebruiken is nochtans geen optie! Door tekort aan hydratatie zou de huid extra talg aanmaken om zichzelf te herstellen en zo creëer je dus opnieuw ophoping en onzuiverheden. Kies voor een lichte hydraterende creme zoals de Hydra-vital light van Mesoestetic

WELKE BEHANDELINGEN ZIJN GESCHIKT VOOR EEN HUID MET COMEDONEN?

Een basisbehandeling. Dieptereiniging + vapozone, verwijderen van comedonen en een masker.

Acne basic: 65 euro
 

KRX Clear Peel is een behandeling met salicylzuur welke speciaal is ontwikkeld voor de acne-gevoelige huid. Het richt zich op het bestrijden van bacteriën, vette huid en donkere vlekken veroorzaakt door acne. Het helpt de poriën te verkleinen, verwijdert comedonen, overtollig talg onder controle te houden en acne te verminderen.


Clear Peel:  85 euro
Clear Peel:  300 euro
(kuur van 4 behandelingen)

100% NATUURLIJKE PEELING

Natuurlijke manier om de huid te peelen zonder het gebruik van zuren. De hoofdsamenstelling van dit product wordt puur uit de zee geoogst. Het stimuleert de huid, net als micronaaldjes, die de bovenste, meest oppervlakkige huidlaag verwijderd. In tegenstelling tot chemische peelings die zijn gebaseerd op pH en zuurgraad, werkt deze peeling door het stimuleren van de cellen, de oude huidcellen te verwijderen en nieuwe huidcellen te regenereren.
Prachtige resultaten bij een acne gevoelige huid, vette huid, overtollig talgproductie, comedonen, acne littekens en acne verkleuringen (hyperpigmentatie veroorzaakt door acne).

Green sea bio peel GELAAT: 99 euro
Green sea bio peel GELAAT: 360 euro
(kuur van 4 behandelingen)
Green sea bio peel RUG: 100 euro
Green sea bio peel RUG: 360 euro
(kuur van 4 behandelingen)

 

Het resultaat zie je zelfs na 1 behandeling al, is echt indrukwekkend. Diepe reiniging, peeling, hydratatie en een boost voor je huid in 1 enkele behandeling!

Npeel Hydrasmartfacial zuivert je huid zo sterk, dat de producten die je nadien gebruikt veel beter in de huid kunnen indringen en zo optimaal kunnen werken. Deze behandeling is een pijnloze , snelle verzorging met direct resultaat. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een fruitzuurpeeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een gezondheidscocktail voor de huid.

Npeel Hydrasmartfacial BRONZE: 125 euro